Stel je voor dat je CapCut op je pc opent, vol enthousiasme om een ​​project af te maken, en ontdekt dat het verdwenen is . Het meest frustrerende is dat alles nog steeds op je telefoon staat, maar op je computer is het alsof je nooit iets hebt bewerkt, en zelfs je Pro-abonnement is verdwenen. Geen paniek, want in de meeste gevallen is er niets daadwerkelijk verwijderd ; het is gewoon een synchronisatie- of toegangsprobleem.
Een CapCut-account is essentieel als je op verschillende apparaten wilt werken. Hoewel je op je telefoon basisbewerkingen kunt uitvoeren zonder je te registreren, wordt een account onmisbaar zodra je de webeditor wilt gebruiken, bestanden in de cloud wilt opslaan of gebruik wilt maken van het Pro-abonnement. Hiermee kun je je projecten centraliseren, ze via je browser openen en, belangrijker nog, toegang behouden tot de premiumfuncties waarvoor je hebt betaald.
Waarom kan ik mijn bewerkingen of mijn Pro-abonnement niet zien?

Het is heel gebruikelijk om te denken dat de bestanden zijn verwijderd, maar meestal is er één van de volgende drie dingen aan de hand. De eerste en meest voorkomende is dat je bent ingelogd met een ander account . Als je je bijvoorbeeld hebt geregistreerd bij TikTok, maar nu op 'Doorgaan met Google' hebt geklikt, maakt CapCut een nieuwe, lege ruimte aan. De oplossing is om uit te loggen en precies dezelfde methode te proberen als de eerste keer.
Een ander belangrijk punt is dat niet alles in de cloud wordt opgeslagen . Sommige concepten blijven lokaal bewaard op het apparaat waarop je ze hebt gemaakt. Als het project alleen op je telefoon staat, verschijnt het niet zomaar op je pc, tenzij je het handmatig naar de opslag van de app hebt geüpload . Een gouden regel: verwijder de app nooit om een ​​visuele fout te herstellen als je lokale projecten hebt, want je zou ze permanent kunnen verwijderen.
Tot slot is het mogelijk dat je een verouderde versie van CapCut hebt . Oudere versies kunnen soms geen verbinding maken met de cloud of herkennen je Pro-abonnement niet. Update de app naar de nieuwste versie, herstart de computer en log opnieuw in om te zien of het probleem hiermee is opgelost.
Handleiding voor correct inloggen op elk platform

De gouden regel is consistentie: gebruik altijd dezelfde inlogmethode. Op je mobiele apparaat kun je e-mail, Google, TikTok of Facebook gebruiken. Als je liever geen inloggegevens invoert, is het scannen van een QR-code de snelste manier om je pc te verbinden met het account dat je al op je smartphone hebt geopend.
Houd er op uw computer (desktopversie) rekening mee dat toegang via een telefoonnummer meestal niet mogelijk is. Als u dit op uw mobiele apparaat wel deed, kunt u het beste de QR-code gebruiken om problemen te voorkomen. Wat de webversie betreft , wees voorzichtig met openstaande browsersessies; als u meerdere Google-accounts hebt, zorg er dan voor dat het juiste account actief is voordat u inlogt.
Hoe krijg ik weer toegang als ik mijn inloggegevens ben vergeten?

Als je niet meer weet hoe je moet inloggen, probeer dan eerst te achterhalen hoe je je hebt geregistreerd . Op de website ga je naar je profiel en vervolgens naar instellingen om het gekoppelde e-mailadres te bekijken. Op mobiel ga je naar je profiel en vervolgens naar 'Account beheren '. Zodra je weet welke methode je hebt gebruikt, verandert de procedure:
- Als u e-mailadres en wachtwoord hebt gebruikt: Gebruik de wachtwoordhersteltool op het startscherm. Controleer altijd uw spammap en Overbelast het systeem niet. Het versturen van veel verzoeken achter elkaar kan de ophaallinks ongeldig maken.
- Als je Google, TikTok, Facebook of Apple hebt gebruikt: CapCut beheert uw wachtwoord in deze gevallen niet. U moet zelf uw wachtwoord beheren. Haal de sleutel rechtstreeks op bij de externe service. Probeer vervolgens CapCut opnieuw te openen.
- Als je geen idee hebt hoe je je hebt geregistreerd: Zoek naar het woord "CapCut" in al je e-mailinboxen. Je kunt ook Controleer welke rekening nog open is. op een oud apparaat dat je thuis hebt.
Professioneel abonnementsbeheer en teamaccounts

Het Pro-abonnement is persoonlijk en niet overdraagbaar; het is gekoppeld aan het profiel waarmee de betaling is gedaan . Als u van apparaat wisselt en het Pro-abonnement niet ziet, controleer dan uw aankoopgeschiedenis in de App Store of Google Play en zorg ervoor dat de inlogmethode hetzelfde is. Wees voorzichtig met het aanmaken van nieuwe accounts om dit probleem op te lossen, want dit zal het herstelproces alleen maar ingewikkelder maken.
Voor wie in teamverband moet werken, biedt CapCut Teams verschillende abonnementen aan . In tegenstelling tot het individuele Pro-abonnement (waarmee je het account op maximaal vijf apparaten kunt gebruiken, maar geen aparte profielen aanmaakt), kun je in de Teams-modus andere gebruikers uitnodigen met hun eigen e-mailadres . Op deze manier logt iedereen in met zijn of haar persoonlijke account, maar heeft toegang tot een gedeelde werkruimte, waardoor het risico op het delen van privéwachtwoorden wordt vermeden.
Platformen zoals Spliiit stellen je in staat om deze teamabonnementen te delen en zo de abonnementskosten te splitsen . De beheerder stuurt simpelweg een uitnodiging naar het e-mailadres van de mede-abonnee, die de uitnodiging accepteert en vervolgens kan genieten van premiumfuncties zonder de beveiliging van zijn of haar persoonlijke account in gevaar te brengen.
Tips om te voorkomen dat u opnieuw de toegang verliest
Om toekomstige problemen te voorkomen, is het raadzaam om sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken als u zich via e-mail registreert. Schakel tweestapsverificatie in op sociale media. Het is essentieel om belangrijke projecten in de cloud of op een externe schijf op te slaan en uit te loggen wanneer u een computer gebruikt die niet van uzelf is. Houd er rekening mee dat u volgens de regels van CapCut verantwoordelijk bent voor de vertrouwelijkheid van uw inloggegevens.
Om alles onder controle te houden, controleer je eerst of het e-mailadres in je profiel correct is voordat je gevoelige gegevens importeert en houd je de applicatie up-to-date . Als je na al deze stappen nog steeds geen toegang tot je account hebt, kun je als laatste redmiddel contact opnemen met de officiële klantenservice. Vermeld daarbij een betalingsbewijs , de aanmaakdatum van het account en een lijst met de gebruikte apparaten.
De sleutel tot het voorkomen van verlies van je werk ligt in het duidelijk onderscheiden van lokale opslag en cloudopslag , en in het strikt omgaan met de gebruikte inlogmethode. Inloggen via Google of e-mail kan namelijk verschillende profielen aanmaken. Door je account goed te beheren en gebruik te maken van opties voor wachtwoordherstel of toegang via een QR-code , kun je de meeste problemen met de zichtbaarheid van projecten en Pro-abonnementen oplossen en een naadloze workflow op al je apparaten garanderen.